138 поставиха рекорд по ориентиране в НДКРекордните 138 ориентировачи стартираха в националното състезание, което бе част поредния спортен празник НДК – 360. Фестивалът се организира от „София – европейска столица на спорта“ за четвърта поредна година и обединява няколко събития в празник с цел да промотира възможностите за спорт в столицата и специално в и около НДК, откъдето фактически започва и пътят от центъра на града към планината Витоша.

Тази есен ориентирането в НДК бе включено и в календара на Българската федерация със стартове в три възрастови групи, което породи допълнителен интерес към проявата. Най-добре из коридорите, фоайетата и залите на НДК се представи Мартин Йорданов (Валди София), следван на 2:05 мин. от Борис Йосифов (НСА – Сивен София) и Апостол Атанасов (Трапезица 1954 Велико Търново) на 2:11 мин изоставане. При дамите най-бърза бе Елица Атанасова (Трапезица 1954 Велико Търново), изпревалира с 1:55 мин. Лусиле Шателон (НСА – Сивен София), трета, на 3:02 мин. е Моника Ламбева (Бачо Киро-94 Дряново).С огромен интерес присъстващите проследиха фасадното изкачване на НДК, което отново бе с директни елиминации. Зрителите бяха впечатлени от ученията на специалистите изкачващи се по въжетата покрай прозорците на сградата.

138 поставиха рекорд по ориентиране в НДК

Междувременно десетки хиляди столичани наблюдаваха демонстрациите по 20 вида спорт на импровизирани сетове в пространството пред НДК. Някой от присъстващите се включиха сами като изпробваха своите умения под наставленията на специалистите.

Фестивалът е част от ежегодната „Европейска нощ на спорта“ с организатори Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“, НДК, НСА „Васил Левски“ и Българска федерация по ориентиране.

Коментарите са изключени