COVID-19 в Център за настаняване в Стара ЗагораЧетири случая на COVID-19 са установени при две деца и двама души от персонала в Център за настаняване от семеен тип в квартал „Зора“ на Стара Загора, съобщиха днес от РЗИ в града. Първият положителен резултат е отчетен на 21 септември след извършване на бърз антигенен тест в Спешно приемно отделение на Университетската болница „Проф. д-р Ст. Киркович“. Той е на лице от персонала. Инспектори на РЗИ са извършили незабавно епидемиологично проучване и са взеха проби за PCR тест от контактните лица. От изследваните 26 човека 3 са с положителни резултати /2 деца на 9 и 14 години и един човек от персонала/.

Двете деца са изолирани в Клиниката по инфекциозни болести на болницата, а на двете лица от персонала е наложена карантина за домащно лечение.

Извършена е крайна дезинфекция на Центъра за настаняване от семеен тип. Контактните деца са карантинирани за срок от 10 дни с предписание на РЗИ. Личният лекар е информиран за проследяване на здравословното им състояние.

7-годишното момиче с церебрална паразила, което почина в болницата на 18 септември – „24 часа“ съобщи вчера за това, не е от този център. То било доведено в болничното заведение от дома си в Стара Загора.

Коментарите са изключени