Предлагат легализиране на порното в Украйна за повече приходи в бюджета

https://crimesbg.com/po-sveta/predlagat-legalizirane-na-pornoto-v-ukrayna-za-poveche-prihodi-v-byudzheta-2/46825 Crimesbg.com
Предлагат легализиране на порното в Украйна за повече приходи в бюджета
 

 

Украинският президент Володимир Зеленски нареди преразглеждане на легализирането на порнографията и еротиката. Този ход идва в отговор на петиция, събрала необходимите 25 000 подписа, за да може въпросът да бъде разгледан от властите.

Коментирайки инициативата, Зеленски сигнализира, че е възложил на министър-председателя Денис Шмигал „да обработи въпроса, повдигнат в електронната петиция… и да информира нейния автор за резултатите от разглеждането“.

Зеленски отбеляза, че националната конституция дава на украинските граждани право на свобода на мисълта, словото и изразяването. Тази разпоредба обаче е ограничена, наред с други неща, от Закон за защита на обществения морал, който забранява производството и разпространението на порнографски материали.

Авторът на петицията, Тарас Сиромски, каза, че украинското законодателство в тази област има много пропуски, които „дават място за неговото тълкуване“, особено по отношение на това как всъщност се дефинира еротиката.

„Законодателството не обяснява добре къде е еротиката в изкуството и къде е порнографията“, пише той. Авторът също така каза, че забраната на порно може също да насърчи корупцията.
В същото време легализирането на порнографията представлява „идеална възможност да се донесат пари в украинския бюджет“, каза той.

Отговорът на Зеленски на петицията идва, след като той призова премиера да обмисли легализиране на еднополовите бракове след друга петиция миналия месец. Тогава обаче той отбеляза, че конституционните разпоредби относно брака в момента не могат да бъдат променени поради военното положение, обявено на 24 февруари, същия ден, когато Русия започна военната си офанзива в страната.
Източник: obektivno.bg

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.