Страните от ЕС сами ще определят цените на алтернативните видове горива

https://crimesbg.com/po-sveta/stranite-ot-es-sami-shte-opredelyat-cenite-na-alternativnite-vidove-goriva/44891 Crimesbg.com
Страните от ЕС сами ще определят цените на алтернативните видове горива
 

 


 

Всяка страна от Европейския съюз сама ще определя цените на алтернативните видове гориво, но за това е необходима абсолютна прозрачност на процеса на европейско равнище, заяви еврокомисарката по транспорта Адина Валеан, цитирана от ТАСС и БТА. Тя каза това пред журналисти след неформална среща на министрите на транспорта от ЕС в словенския град Бърдо при Краню.

Страните от ЕС сами ще определят цените на алтернативните горива, включително цената за зареждане на електромобили на съответните станции.

 

 

 

Според Валеан страните членки трябва да развиват инфраструктура за алтернативни видове гориво. „Ако пътувате с автомобила си в Европа не бива да се безпокоите дали има подходяща за вашата кола инфраструктура“, допълни еврокомисарката.

Министрите на транспорта и на енергетиката от ЕС от вчера са Бърдо при Краню, където дневният ред на срещата им включва обсъждане на директива за стимулиране на използването на енергия от възобновяеми източници.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.