Военните назначиха бивш служител на ООН за премиер в Гвинея

https://crimesbg.com/po-sveta/voennite-naznachiha-bivsh-sluzhitel-na-oon-za-premier-v-gvineya/46600 Crimesbg.com
Военните назначиха бивш служител на ООН за премиер в Гвинея
 

 


 

След военния преврат в западноафриканската държава Гвинея, водачът на хунтата генерал Мамади Думбуя назначи бивш служител на ООН за нов премиер, предаде ДПА.

Номинацията на Мохамед Беавоги беше обявена от държавната телевизия миналата нощ. Беавоги, който е експерт в сферата на селското стопанство, е работил в поне две агенции на ООН – Международния фонд за развитие на селското стопанство и Организацията по прехрана и земеделие.

 

 

 

Думбуя положи клетва като президент миналия петък и увери, че нито той, нито други военни ще участват в бъдещи избори, предаде БТА.

Според Думбуя бунтовниците искат да изготвят нова конституция, да реформират изборната система, да се борят с корупцията в страната и да проведат свободни и прозрачни избори.

На 5 септември военна хунта, водена от Думбуя, арестува президента Алфа Конде и завзе властта в страната, която е с население от около 13 милиона.

Икономическата общност на западноафриканските държави прекрати членството на Гвинея и наложи санкции на хунтата. ООН, ЕС и САЩ също осъдиха преврата.

 /* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.