Байдън: Подсилващите дози ваксина срещу COVID-19 ще са безплатниИнжекциите за засилване на имунитета срещу коронавируса ще са безплатни и достъпни, каза американският президент Джо Байдън днес, ден след като федералните здравни агенции подкрепиха прилагането на подсилващи дози ваксина. Той обеща и да се инжектира с подсилваща доза колкото се може по-скоро, съобщи Ройтерс, предаде БТА. 

„Също както първата и втората ви инжекция, подсилващата доза е безплатна и лесно достъпна“, каза Байдън в Белия дом.С подсилващи дози ще могат да се инжектират хората над 65 години, хората в риск от тежко прекарване на болестта и тези, които са изложени на риск от заразяване на работното си място.

Байдън каза, че 60 милиона човека отговарят на условията за третата инжекция и отново повтори призива си към тези над 70 милиона американци, на които не е поставена нито една инжекция.

„Чуйте гласовете на неваксинираните американци, които лежат в болнични легла, поемат последния си дъх и казват:“Защо не се ваксинирах?“, каза Байдън. „Умират и ще умрат хора, които не трябва да умират“, добави той.

Коментарите са изключени