Братът на Майкъл Андреев, заклал бащата и сестра им в САЩ: Наследил е шизофрения от майка ниМихаил Андреев имал пълни права над децата си. Заминал за САЩ, за да избяга от комунизма, и работил като майстор на паметници и надгробни плочи

Майкъл Андреев-младши, заклал баща си Михаил и 12-годишната си сестра в САЩ, страдал от наследствена шизофрения, предадена от майка му. Това разкри един от братята му – Стефан, с публикация във фейсбук.“Майкъл вероятно страда от шизофрения и я е наследил. Всъщност биологичната ни майка Елена Трусова и майка й Светлана страдат от шизофрения. Моля, помогнете да разпространим осведомеността за психичното здраве”, написа студентът в Американския университет в Благоевград.

Убийството стана на 19 септември в американския щат Ню Йорк. Андреев-младши и баща му Михаил, на 67 г., се скарали. Тогава синът извадил нож, а малкият му брат – на 9 г., видял всичко. 

“Малкият брат чува и вижда намушкванията. Той бяга от къщата и търси помощ. Връща се обратно в дома, защото знае, че 12-годишната му сестричка също е в къщата.

Намира я с

прободни рани,

бяга отново

навън и отива

при съседите,

които се обаждат на полицията”, обясни Джак Келър, говорител на щатската полиция в Ню Йорк.

На мястото полицаите открили Андреев-старши и малката София мъртви. Майкъл също бил там. Той бил на терасата на втория етаж. Държал ножа в ръка. Криминалистите го видели как скача оттам. Веднага след падането мъжът бил откаран в болница с хеликоптер. Оказало се че няма сериозни наранявания, и бързо бил арестуван.

Андреев-младши е с две обвинения – за двойното убийство и за притежание на оръжие. Разследващите не разкриват информация за предполагаемия мотив.

“Баща ми беше любящ човек, който винаги поставя семейството на първо място. Роден е в България.

Беше трудолюбив

човек със страст

към занаята си

Като емигрант в САЩ от бивша комунистическа държава той се е сблъсквал с доста трудности. Всичко, което е направил, е било с цел и в името на идеалите му. Най-важното е, че обичаше всичките си деца до края. Сестра ми беше млада дама, която съзряваше и я очакваше светло бъдеще. Тя беше много интелигентна и дружелюбна с всички. Нейните връстници и и приятели винаги се забавляваха с нея. Беше страхотна сестра, но преди всичко добър човек”, описва роднините си Стефан.

По време на убийствата той е в България. Веднага е тръгнал към Щатите, както и другият му брат, който служи във военноморските сили. Съпругата на Михаил Андреев пък е в Русия, но също ще се прибере в САЩ, за да бъде със семейството. Властите търсят контакт и с биологичната му майка, която също живее в Русия.

Все още не е ясно кога и къде ще бъдат извършени погребенията на бащата и неговата дъщеря. Техен близък е стартирал кампания за набиране на средства за погребението и други разходи в сайта GoFundMe. Събраната сума в момента е над 22 хиляди долара, целта е да стигнат $ 75 000.

Мъж, който е близък приятел на семейството, се свърза с “24 часа”, за да разкаже за тях. 

“Беше много добър човек, сам отглеждаше четирите си деца. Имаше пълни права над тях. Психично болната им майка отдавна беше заминала за Русия. Много се гордееше с тях. Те разбираха малко български, но не го говореха.

Стефан от

миналата година

следва в

Благоевград

Миша сам си построи къщата близо до православния манастир в Джорданвил. Беше търсен майстор на паметници и надгробни плочи. Щастлив и весел човек, със силен характер. Момчетата му помагаха в работата. Нашите версии са, че нещо не му се е харесало и е избухнал спор между него и най-големия му син. Той беше с една глава по-висок от баща си. На 4 юли ходи в Русия и се ожени”, споделя приятелят му.

А българка разказа под поста на Стефан, че и тя отдавна се бори с трудностите да има близък шизофреник. “Никъде по света не се полагат своевременно грижи за психично болните. А в България е истински ад! Няма места за настаняване. Липсва регистър и контрол на заболяванията.

Оставени са на близките си, които едва издържаме…”, пише Мария Мицева под публикацията на Стефан.

Това е

поредното

убийство,

извършено от

психично болен

Последният подобен случай в България бе в края на февруари 2019 г. Тогава 25-годишният Георги Георгиев закла с брадва баща си, майка си, брат си и баба си в Нови Искър.

Пред разследващите той почнал да говори за психотропни оръжия, британското външно разузнаване МИ 6 и извънземни. Затова бе пратен на лечение.

3 години по-рано друг шизофреник – Кристиян Гочев, закла брутално майка си и дядо си в София. Той налетял първо на майка си, която пробол с мачете многократно. След това извадил дясното ѝ око и го сложил в буркан От врата на жената пък стърчал кухненски нож. Той бил забит от едната страна и излизал от другата. Парче кожа от гърба на Марияна пък било до трупа ѝ. Дядото също бил с множество прободни рани, а от окото му стърчало точило за нож.

След множество изследвания се оказа, че макар да е шизофреник, Кристиян е разбирал какво прави, и беше осъден на 30 години затвор. (24часа)

Коментарите са изключени