България и Норвегия са в червената категория на САЩ за опасност от COVID-19България и Норвегия вече са в последната, червена категория на САЩ за опасност от пътуване заради COVID-19.

От понеделник двете страни са в червения списък на центровете за контрол и превенция на заболяванията, съгласно решение на Американската федерална здравна агенция, съобщава CNN, цитиран от offnews. Досега бяхме в предпоследната трета категория, която показва висок риск, където остават например Швеция и Дания, а също Бангладеш, Панама. Червената означава „много висок риск“.

В четвърта категория са страни с над 500 случая на 100 хил. жители през последните 28 дни. В нея са близо 90 държави.

Червеният списък означава и препоръка към американците да не пътуват в тези страни. Онези, на които се налага, трябва първо да се ваксинират напълно срещу COVID.

ЦКПЗ по принцип препоръчва на американците да не пътуват в чужбина, ако не са напълно ваксинирани. Тя все пак предупреждава, че дори напълно ваксинираните може да са изложени на по-висок риск да се заразят и евентуално да разпространят някои варианти на ковид, отбелязва телевизия Си Ен Ен.

Коментарите са изключени