Здравни служители са отговорни за изтичането на ваксинационния сертификат на МакронФренските власти са установили отговорните за изтичането на сертификата за коронавирусна ваксинация на френския президент Еманюел Макрон в интернет, предаде ДПА.

Френската държавна служба за здравно осигуряване каза пред ДПА, че отговорните са здравни работници, които са нарушили правилата, давайки достъп до данните, нарушавайки професионалния етичен кодекс, предава БТА.Националната медицинска асоциация съобщи, че ще реши какви мерки да вземе спрямо отговорните служители на местно ниво, предвид сериозното нарушаване на правилата за поверителност на медицинските данни.

Сертификатът за коронавирусна ваксинация на Макрон бе видян да циркулира в интернет за първи път вчера. В поста в социалните медии фигурират името, рождената дата и персонализиран кюар код на френския президент, както и информация за ваксинацията му, чиято достоверност бе потвърдена от Елисейския дворец.

Говорителят на френското правителство Габриел Атал каза, че на президента ще бъде генериран нов кюар код, а старият ще бъде дезактивиран.

Коментарите са изключени