Италия отменя COVID ограниченията в театри, кина и музеи след месецИталианските власти премахват ограниченията за броя на посетителите на всички културни институции, съобщи министърът на културата Дарио Франческини, цитиран от агенция ANSA.

„Най-накрая секторът ще се съживи. От 11 октомври кината, театрите и концертните зали се връщат на 100% заетост, но остава изискването да се носят маски и да се представя ваксинационен сертификат“, гласи съобщението.Агенция ANSA съобщи по-рано, позовавайки се на проекта за ново правителствено постановление, че в културните институции се отменя и задължението да се поддържа дистанция от 1 м.

„Приканваме италианците да се върнат към културния живот в мир и безопасност“, каза министърът. Преди това зрителите в театрите и кината можеха да заемат до 80% от местата.

От 6 август всички жители на Италия на възраст над 12 г. трябва да представят ковид сертификат, когато посещават театри, кина, музеи, изложби, концерти, фитнес зали и басейни, както и закрити ресторанти.

От 1 септември документът трябва да бъде представен за пътуване в междуградски транспорт, а от 15 октомври служителите от частния и публичния сектор трябва да имат сертификат.

Според Министерството на здравеопазването в Италия почти 80% от населението на възраст над 12 години е напълно ваксинирано./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени