„Новости“: Колона бронирана техника тръгна от Рашка към Косово (Видео)В социалните мрежи се появи видеозапис на колона от танкове, която по непотвърдена информация е тръгнала от Рашка към границата с Косово, съобщава електронното издание на белградския ежедневник „Новости“, като публикува съответното видео и снимки, предаде агенция „Фокус“.

Предполага се, че това са модернизирани танкове Т-72 MС, част от дарението на руските военни за Сърбия.Малко преди обедните часове на деня два сръбски „Миг-29“ прелетяха над Ярине, което беше приветствано от сърби, блокирали граничния пункт в знак на протест срещу въвеждането на реципрочност за регистрационните номера и наличието на специални части в северната част на Косово.

В петък хеликоптери на сръбската армия „Ми-35″ патрулираха във въздушното пространство над Ярине, което също беше силно приветствано от събралите се сърби.

Войниците в гарнизоните Рашка и Нови пазар са в повишена бойна готовност от дни, „защото по този начин държавата иска да изпрати ясно послание, че погромът на сръбския народ в Косово и Метохия няма да се повтори“, обяснява изданието.

Коментарите са изключени