Япония може да отмени извънредните мерки заради Ковид в края на месецаЯпония може да отмени извънредните мерки, въведени заради разпространението на коронавируса, до края на месеца, заяви здравният министър Норихиса Тамура, цитиран от ТАСС.

Мерките може да бъдат отменени, ако сегашната ситуация с разпространението на епидемията се запази, уточни той пред аналитична неделна програма на телевизия Ен Ейч Кей. В същото време връщането към живота преди коронавируса трябва да се извършва постепенно, стъпка по стъпка, добави министърът, предава БТА.Извънредни мерки са въведени в 19 японски префектури поне до 30 септември. Те включват ранно затваряне на баровете, ограничения на продажбата на алкохол и прехвърляне на до 70 на сто от служителите на големи компании на дистанционна работа.

През последното денонощие в Токио са отчетени само 253 нови случая на зараяване, макар че само преди месец тази цифра надхвърляше 5000.

По данни на правителството вече са изцяло ваксинирани 53,1 на сто от 127-милионното население на страната. 65,3 на сто са получили поне една доза. Очаква се до края на ноември да са ваксинирани всички желаещи

Коментарите са изключени